Om

Jag började arbeta som frilansjournalist hösten 1997. Med undantag för två år som anställd researcher på Sveriges Radio Kaliber har jag sedan dess arbetat i eget bolag. Långa reportage, grävande research och vetenskapsjournalistik är det jag helst, och oftast, sysselsätter mig med. Jag arbetar regelbundet som grävreporter på tidningen Faktum.

Research
Under 2008-2010 var jag anställd som researcher på Sveriges Radio Kaliber. Hösten 2010 skrev jag på vad som kan kallas ett ramavtal med Uppdrag granskning, och har sedan dess jobbat för dem som researcher på frilansbasis. Jag har även arbetat internationellt med granskande rapporter i ämnen som antarktis och antibiotikaresistens.

Reportage
Jag har skrivit längre reportage för en rad tidningar, som Göteborgs-Postens helgbilaga Två Dagar, Ingenjören och ETC. Men när det gäller de riktigt långa texterna har de framför allt publicerats i magasinet Filter. Än så länge har det blivit tio reportage om allt från skönhetsbranschen till offentlighetsprincipen.

Vetenskapsjournalistik
Jag skriver regelbundet artiklar om forskning för bland annat Forskning.se . Har också skrivit om vetenskap för Fokus och Göteborgs-Posten. Skulle gärna göra fler granskningar inom området. Våren 2015 var jag anlitad som researcher när Uppdrag granskning gjorde ett program om Paolo Macchiarinis operationer och forskning.

Utbildning
• 4-årig teknisk linje, inriktning Bygg, vid Alströmergymnasiet i Alingsås.
• Två terminers studier i franska vid Sorbonne, Paris.
• Teoretisk filosofi (1 termin), Media- och kommunikationsvetenskap (1 termin), Statsvetenskap (3 terminer), Journalistprogrammet (2,5 år). Allt vid Göteborgs universitet.