Reportagebok som säljer

Den motvillige monarken verkar bli en av den svenska historiens mest framgångsrika reportageböcker. Den är åtminstone startstark. Förlaget har tryckt 20 000 ex och är på väg att trycka ytterligare 20 000, enligt Svenska Dagbladet. Boken framstår alltmer som en måsteläsning för varje journalist med intresse för dolda maktstrukturer, research och källskydd. Samtidigt som trycket ökar på författarna att förmå källorna att träda fram pågår en dansk debatt där en författare citerat sin källa trots löfte om ”off the record”. Källan, som då var generaldirektör för DR, tvingades avgå på grund av citaten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s