Läsaren är paranoid

Stjäl tid från min sömn för att berätta en historia. En osann, den här gången. Kan även betraktas som hjärnans rekreation från vardagens ständiga krav på sanning och saklighet. Romanen rör sig framåt i makligare takt än det reportage som skickades iväg under dagen, än de flesta reportage. Varför? För att jag måste uppfinna allt, varenda liten detalj. Satt nyss och funderade länge på hur en kopp skulle se ut. Som journalist kan jag registrera koppen och sedan skriva ner hur den såg ut, som författare riskerar jag att läsaren tolkar koppens utseende som en del av en beskrivning av en människa eller ett sammanhang. Läsaren är helt enkelt paranoid, ser tecken och betydelser överallt. Det gäller att passa sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s