Konstnärlig frihet

Valentino Dixon hade suttit i fängelse i 20 år för mord när en fångvaktare gav honom en bild av tolfte hålet på en golfbana i Augusta. Dixon, som hade en konstnärlig ådra, målade av bilden. Sedan fortsatte han att måla av golfbanor, bilderna fick han från en golftidning som han lånade av en cellkamrat. Efter ha målat ett hundratal bilder nådde ryktet golftidningen som publicerade ett par av dem. En redaktör på tidningen började titta närmare på hans fall och upptäckte brister. Sedan rullade det på, andra medier skrev och ett initiativ för felaktigt dömda granskade fallet. Nu, efter 27 år i fängelse, är Dixon en fri man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s