Andra får betala dyrt för billig ananas

Tidigare har bananer stått i centrum för kritik mot dåliga arbetsförhållanden, bland annat på grund av de kemikalier som används som bekämpningsmedel. Nu släpper Consumer International en film om ananas och hur produktionen påverkar arbetarna. Än är det tunnsått med artiklar i svensk media om produktionen av ananas, kanske kan filmen ändra på det. Organisationen Sveriges konsumenter har åtminstone gått ut med ett pressmeddelande. På Consumer Internationals hemsida finns filmen och mer information om produktionen av ananas.

 

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s