Grävande journalistik lever i Storbritannien

Roy Greenslade, brittisk kolumnist och professor i journalistik, tror inte på de dysterkvistar som utropar den grävande journalistikens död. Som bevis anför han bland annat de nominerade till Paul Foot adward, ett pris för grävande journalistik. Och visst innehåller listan en hel del roliga jobb. Det mest uppmärksammade måste vara Sunday Times granskning av parlamentsledamöter som tog emot pengar i utbyte mot inflytande. ”I’m like a cab for hire”, är ett minnesvärt citat från en ledamot. Med på listan finns också en granskning levererad av ett vetenskapsmagasin, New Scientist, om att dna-tester inte är så tillförlitliga.

En rolig detalj är att en av de tidningar som nämns, men inte nominerats, är Horse and Hound. Om namnet låter bekant har du troligen sett Notting Hill, filmen där Hugh Grant låtsas vara reporter från Horse and Hound för att få en träff på tu man hand med filmstjärnan Anna, spelad av Julia Roberts. Horse and Hound har granskat hur hästar behandlas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s