Den som vill bli fin

Får köpa de mest förunderliga ting. Som plastgrunkan som sägs tänja ut munnen till ett vackert leende. Svenska Dagbladet radar upp en mängd exempel på mer eller mindre knäppa prylar som sägs bättra på brukarens utseende. Många prylar, som munuttänjaren, kommer från Japan. I Brasilien köper kvinnorna trosor med vadderade skinkor. Brasilien verkar för övrigt vara ett av de länder där man kommit längst i att acceptera den skönhet som konstrueras med hjälp av pengar, skalpeller, sprutor och andra hjälpmedel.

I dagarna slutför jag ett reportage för Filter om skönhetsbranschen, framför allt om så kallade fillers som används för att jämna ut rynkor och fylla ut till exempel bröst och rumpor. Historien om fillers inleddes med försök att spruta in paraffin under huden. Det gick inte så bra. Praffinet klumpade sig och satte igång en plågsam vandring. Idag är proceduren säkrare, men fenomenet detsamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s