Ett envetet journalistvirus

På Same same but different skriver Per Torberger om ett av journalistikens mest envetna virus. Sjukdomsbilden domineras av ett slags synvillor där läsarnas ansikten byts ut mot kollegors. Den drabbade förväxlar sin egen och de mediekonsumerande kollegornas världsbild med publikens och låter synvillan styra val av innehåll och sättet att presentera det. Febersjukt tar sjuklingen emot inbillade applåder från kollegorna samtidigt som läsaren viker ihop tidningen för att mosa flugan som slagit sig ner på fönsterkarmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s