En simpel informationsjunkie

Tekniken har gett oss iphone. Och SVT Play. Och trådlöst bredband. Tillsammans ger de oss en möjlighet att ständigt förse hjärnan med information. Som ikväll. Jag kopplade upp telefonen på SVT Play och ett avsnitt av Babel och så fick Daniel Sjölin, Ernst Brunner, Morgan Alling och de andra gästerna göra mig sällskap till sovrummet där tvätt skulle vikas och tryckas in i lådor. Sedan ställde jag telefonen mot väggen i tvättstugan där ny, blöt tvätt skulle hängas upp. Samma sak med disken. Telefonen mot kakelväggen. Disk ut. Disk in.

Tekniken ger mig möjlighet att läsa en artikel i Dagens Nyheter samtidigt som jag lagar pannkakor. Där finns faktiskt minst en minut mellan varje vändning. På tåget, eller spårvagnen, eller varför inte i bilen vid rödljuset, kan jag fiska fram ett dokument ur Dropbox och göra lite research. Med teknikens hjälp kan jag effektivt ta död på varje sysslolös minut, sekund, hundradel. Med teknikens hjälp kan jag förvandla mig själv till en ännu effektivare researcher, journalist, författare, eller en simpel informationsjunkie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s