Få såg femmans övergrepp på barn

I England orsakade programmet en het debatt. I Sverige har debatten startat redan innan programmet har sänts, och efter första programmet löd Aftonbladets rubrik: Vidrigt, kanal 5. På Facebook skapades snart en grupp med namnet ”Bojkotta Kanal 5:s program med barn i Big Brother-hus”. Idag presenterar Dagens Media tittarsiffrorna för programmet. Glädjande nog fick det inte mer än 109 000 tittare, något som tidningen rubricerar som en Fiaskostart.

Jag var en av de som såg programmet igår, åtminstone fram till dess att mina egna barn krävde min uppmärksamhet. Redan efter ett par minuter började jag rikta tysta uppmaningar till fotograferna att lägga ifrån sig kameran, till föräldrarna att gå in och avbryta och till producenterna att skrika ”cut!” och avsluta skiten. Resultatet blev ju det förväntade, mobbing, bråk, ångest, gråt. Nu är det bara att hoppas att de låga tittarsiffrorna får kanal 5 att lägga ner det här övergreppet på intet ont anande barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s