En tidig motattack

Det händer ibland att företag eller organisationer som granskas går till så kallad motattack. Attacken brukar bestå i ett pressmeddelande som skickas ut i samband med eller strax före publicering. Det har också hänt att företag köpt helsidor i tidningen för att komma ut med sina synpunkter på granskningen. Allt enligt devisen bättre förekomma än förekommas. Syftet ska vara att med egna ord gå i svaromål på det som man tror att redaktionen kommer att påstå.

Falck Ambulans, som granskas i onsdagens Uppdrag Granskning, har tagit motattacken ett steg längre. På företagets hemsida kan den som vill ta del av mailväxlingen mellan reportern och företaget, samt en bandad intervju som reportern Marja Grill gjorde med Falcks vd Sven Engquist. Här skriver Uppdrag Granskning om Falcks motattack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s