Uppdrag Granskning om lönegaranti

Igår publicerade Uppdrag Granskning reportaget Bedragarnas bankomat, om fusk med lönegaranti (där jag bidragit med en liten del av researchen). Jobbet är ett utmärkt exempel på vad en ordentlig grävinsats kan göra för att lyfta fram något som de flesta inte har en aning om. Även om det varit känt. För fusket med lönegarantin har pågått länge, och har uppmärksammats. Redan på 70-talet fanns tjänstemän som försökte stoppa det (se chatten på UG:s hemsida), och i början av 90-talet var bedrägeriet aktuellt i såväl medier som i regeringskorridorerna. Ändå har kontrollen fortsatt att vara svag.

Med hjälp av en egen databas och idogt fotarbete har UG kunnat gräva fram hela den här byken och visa upp den för svenska folket. Nu ligger bollen hos myndigheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s